FAQ

01   Hoe kan ik contact opnemen?
Door een e-mail te sturen naar info@filval.nl of het contactformulier op deze website te gebruiken.

 

02   Wat kost een cartoon?
De prijs van een cartoon is afhankelijk van het aantal uren dat het kost om te maken en het gebruik van de cartoon. Het gebruik van een cartoon kan commercieel of niet-commercieel zijn.

 

03   Hoe ontvang ik een offerte?
Stuur me een e-mail en vermeld daarin:
• het gebruik van de cartoon: printmedia of online, in kleur of zwart/wit, formaat en oplage
• het doel van de cartoon: wat is de boodschap, voor wie en is het reclame
• wanneer de cartoon geleverd moet worden

 

04   Mag ik een cartoon aanpassen?
NEE! Niet zonder toestemming.

 

05   Mag ik een cartoon hergebruiken?
Nee, op de cartoons rust auteursrecht. Zonder toestemming is hergebruik niet toegestaan. Schending daarvan is strafbaar. Indien je een cartoon wilt hergebruiken, moet je vooraf toestemming vragen. Laat me per e-mail weten waar en met welk doel je de cartoon wilt publiceren.

 

06   Mag ik een cartoon hergebruiken in een schoolkrant, stageverslag of scriptie?
Alleen als het gebruik van een cartoon niet commercieel, politiek of opruiend is. Particulier gebruik is mogelijk als je de bron vermeldt. Wanneer je een cartoon commercieel wilt gebruiken, bijvoorbeeld in een professionele gids of (powerpoint)presentatie, kan dat eventueel tegen betaling van een vergoeding.

 

07   Mag ik een cartoon hergebruiken voor een educatieve uitgave?
Ja, neem contact met me op via info@filval.nl en vermeld waar het voor is, of het zwart/wit of in kleur moet zijn en eventueel hoeveel er betaald kan worden. Cartoons kunnen binnen enkele dagen in hoge resolutie aangeleverd worden.

 

08   Mag ik een cartoon hergebruiken op social media?
Zonder toestemming is hergebruik van een cartoon niet toegestaan. Als het gebruik van een cartoon niet commercieel, politiek of opruiend is, is particulier gebruik op social media toegestaan.

 

09   Kan je optreden op ons congres, personeelsfeest of festival?
Voor het maken van een cartoon neem ik de tijd. Neem bijvoorbeeld contact op met een sneltekenaar of live cartoontekenaar.